2020. február 26., Géza

A Megi tájfun már Kínát fenyegeti


ICI Interaktív Zrt. - 2010. október 19., kedd, 12:10

Miután hétfőn végigsöpört a Fülöp-szigetek északi részén, kedden már Kína délnyugati partjait fenyegeti a Megi.

A Fülöp-szigeteken, hétfőn végigsöprő Megi tájfun, kedden reggelre valamelyest veszítve erejéből, II. kategóriájú tájfunként folytatja útját, és a legújabb számítások szerint szombaton reggel Hongkong közelében ér újra partot. Hatása azonban várhatóan Hajnan-szigetén és Vietnam térségében is érződni fog. Az említett területeken kiadós esőzés várható.

Az elmúlt napokban rengeteg csapadék hullott Hajnan-szigetén és Vietnamban is. Hajnanon több mint 100 ezer embernek kellett elhagyni otthonát, mert a hétvégi heves esőzések teljesen tönkretették házukat. Vietnamban áradások nehezítik az életet, 31 halálos áldozatot követelve, 23 eltűnt embert még mindig keresnek, és több tízezer embernek nincs hol laknia. A Megi tájfun így a legrosszabbkor érkezik a térségbe, tovább súlyosbítva a helyzetet.

A Fülöp-szigeteken átvonult szupertájfun, az elmúlt négy év legerősebb trópusi ciklonja volt, ami az ázsiai országot sújtotta. A tájfunt kísérő, pusztító, 320 kilométer/óra feletti széllökések 11 méternél is magasabb hullámokat korbácsoltak. Rengeteg lakóház vált lakhatatlanná, megbénult az áramszolgáltatás és számos út teljesen járhatatlanná vált az útra dőlt fák miatt Luzon északi részén. A tájfun eddig már 10 halálos áldozatot is követelt.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat