2019. április 26., Ervin

A kétnapos havazás alatt akár 30 centi hó is eshet


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 25., péntek, 09:08

Míg csütörtökön nyugaton sokfelé hétágra sütött a nap, keleten tartós havazás kezdődött. Néhol már 20 centi felett jár a hótakaró, és még van utánpótlás. Estére délkeleten a 30 centit is megközelítheti a hóvastagság.

14:05

Az északnyugati megyékben szinte zavartalanul süt a nap, míg a Dunától keletre kitartóan esik a hó. Hószállingózás, gyenge havazás a főváros keleti kerüleiben is előfordul. Egyúttal Baranya és Tolna megyében is több helyen kezdődött hóesés. A legtöbb hó továbbra is Szeged környékén van, ahol már 20 centi felett jár a mennyiség - a délelőtti káoszzt kvöetően azonban már kezd helyreállni a közlekedés.  A havazás estefelé kezd majd szűnni észak, északkelet felől, de a hajnali órákban az Alföld és a Dunántúl déli határvidékein még valószínű hóesés, majd megszűnik a csapadék.

Bácsalmás, péntek kora délután. ICI Interaktív Meteorológia webkamerakép

8:30

Csütörtök a Dunántúl nagy részén szinte felhő is alig volt az égen, ugyanakkor a hajnali órákban az ország keleti felében tartós havazás kezdődött. A változó intenzitású, folyamatos hóesés következtében az Alföldön kiadós hó hullott, főként a délkeleti megyékben többfelé már 10-15 centis hótakaró alakult ki. Csongrád és Békés megyében helyenként ennél is többet mértek, Szegeden már 18 centi friss hó esett. Az alföldi városban közlekedési káosz alakult ki.

A havazás ma is folytatódik, és a csapadéksáv kissé nyugatabbra húzódik, délután már nagyobb területen átlépheti a Duna vonalát. Baranyában alakulhat ki vastagabb, 3-5 centis összefüggő hótakaró. Hószállingózás a főváros egyes részein sem zárható ki. A havazás az esti órákban kezd lassan szűnni északkelet felől, legtovább a déli határvidéken tart ki, itt még éjszaka is várható hóesés. Helyenként akár újabb 10-15 centi hó is hullhat.

A havazás mellett az élénk szél miatt hóátfúvások is nehezíthetik a közlekedést - figyelmeztető riasztás van érvényben az Alföld és az Északi-középhegység térségében.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat