2020. február 26., Géza

A Karib-tenger közelében is trópusi ciklon alakul


ICI Interaktív Zrt. - 2009. szeptember 1., kedd, 10:05

A Csendes-óceán keleti medencéjében kialakult Jimena hurrikán mára a Saffir-Simpson skála szerinti legerősebb hurrikánná erősödött. Az Atlanti-óceánon Puerto Rico és a Kis-Antillák közelében újabb trópusi ciklon formálódik.

A Csendes-óceán keleti medencéjében kialakult trópusi ciklon, a Jimena ma reggelre a Saffir-Simpson skála szerinti legerősebb kategóriájú hurrikánná erősödött. A ciklonabn mért átlagos szélsebesség meghaladja a 250 kilométer/órát a széllökések pedig elérik a 305 km/órát.

A pusztító erősségű vihar várhatóan a délutáni órákban éri el a Kaliforniai-félsziget déli részét. A szárazföld fölé érve a trópusi ciklon lassan veszít erejéből, hisz megszűnik a nedvesség- és energia-utánpótlás, amit addig a tengerfelszín biztosított számára. Az előrejelzések szerint a szerdán még mindig hurrikán erősségű Jimena csütörtökre átkel a félszigeten és pénteken trópusi depresszióvá szelídülve éri el Mexikó kontinentális részét.

A Karib-tenger térségében Poerto Rico közelében jelenleg egy olyan trópusi rendszer fejlődik, amelyből nagy eséllyel alakulhat ki trópusi vihar. A következő 48 órában folyamatosan nyomon követik a rendszer fejlődését, amely Puerto Ricot, a Kis-Antillákat és a Brit Virgin-szigeteket veszélyezteti.

A cikkajánló kép forrása: National Hurricane Center
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat