2020. január 21., Ágnes

A július végi meleg, fülledt időszakról


ICI Interaktív Zrt. - 2016. július 25., hétfő, 13:24

Hazánk egyes részein az elmúlt napokban több mint egy havi csapadék hullott a záporokból, zivatarokból. Vajon meddig tart még ez a csapadékos időszak? Tovább fogunk szenvedni a meleg, fülledt időtől?

Hazánk térségébe már több napja nem érkezett front, helyette meleg, nedves légtömegek alakítják az időjárásunkat, kedvező a helyzet záporok, zivatarok kialakulásához. Egyes területeken az elmúlt napok csapadékmennyisége már meghaladta az átlagos júliusi csapadékösszeget. A zivatarok környezetében hirtelen nagy mennyiségű csapadék hullhat, amely az alacsonyan fekvő területeken akár villámárvizeket is okozhat.

Július 23-án a fővárosban is rövid idő alatt közel 45 mm-es csapadékösszeget regisztrált az ICI Intaraktív Meteorológia műszere.

Az ICI Interaktív Meteorológia által mért csapadékösszeg 2016. július 23-án Budapesten a 18. kerületben


Vajon meddig folytatódik a csapadékos idő?

A hét első felében még biztosan! Azonban csütörtökön egy gyenge hidegfront éri el hazánk térségét, amely ugyan a hőmérsékleti értékeket csak kissé csökkenti, de a fülledtségnek minden bizonnyal véget vet.

A várható időjárás 2016. július 25. és augusztus 1. között

A következő napokban a meleg, fülledt időben még többeknél előfordulhatnak légzési nehézségek, vérnyomás panaszok. Az idősek és a szívbetegek viselik legrosszabbul ezt az időszakot, ajánlott számukra a megterhelő tevékenységeket mellőzni, kerülni a stresszes helyzeteket.

Az éjszakák sem hoznak igazi felfrissülést, sokaknál jelentkezhetnek alvászavarok. Az érintettek számára a levendula tea fogyasztását ajánljuk.

Várhatóan péntektől javul majd a humánmeteorológiai helyzet.

Iratkozzon fel ingyenes napi hírlevelünkre, és tudja meg első kézből, mi vár Önre, hogy időben felkészülhessen az Önt érintő, időjárás okozta hatásokról!

Friss humánmeteorológiai információkért és előrejelzésért, valamint további tanácsokért ajánlott felkeresni a www.meteoklinika.hu weboldalt, ahol az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról bővebben is tájékozódhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat