2019. november 11., Márton

A hétvégén sok osztrák sípálya kinyit


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 23., kedd, 12:58

Ausztriába végre megérkezett az igazi a tél. A héten sok helyen várható havazás, és a hétvégén számos sípálya is kinyit.

A héten nemcsak hazánkba, hanem a szomszédos Ausztriába is megérkezik a tél. Az Alpok térségében sokfelé szinte az egész héten várható kisebb-nagyobb havazás.

A héten elsők között, november 24-én, szerdán nyit ki az Obertauern sícentrum. A térségben az előrejelzések szerint még szerdán is várható a havazás, így a jelenleg átlagosan 25-50 centiméteres hótakaró a nyitásig tovább gyarapodik. Az időjárás a hóágyúzáshoz is kedvez, éjszakánként -10 fokig hűl a levegő, míg napközben -5,-6 fokot várnak a hegyekben.

Pénteken, november 26-án kinyitja kapuit az Arlberg sírégió egyik legszebb síterepe St. Anton. A hó vastagsága a legfrissebb mérések szerint a hegyen 45 centiméter, a völgyben 20 centiméter. Az előrejelzések szerint a térségben a hét végéig még minden nap lehet kisebb-nagyobb havazásra számítani.

Arlberg kedden

Szombaton, november 27-én, nyitja meg kapuit az Innsbruck közelében található Axamer Lizum síközpont. A snowboardosok paradicsoma ez a síközpont, ahol egész héten a hét végi nyitásra készülnek. A 2340 méter magas hegyen a héten többször várható kisebb hóesés, a hőmérséklet az éjszakai órákban kevéssel -10 fok alatt alakul, és napközben is meglehetősen hideg, -7, -8 fokos csúcshőmérsékletek várhatók.

Axamer Lizum november 23-án

A fent említett pályák mellett további síközpontok is kinyitnak a hétvégén. A legtöbb síközpont saját honlapján teszi közzé a nyitás időpontját, így aki síelni szeretne, nézze meg a kiválasztott úti cél honlapján, hogy mikor nyitnak a pályák. Rengeteg helyen akciós ajánlatokkal várják a téli sportok szerelmeseit a nyitás alkalmából.

A jövő hét végén nyitó pályák között van a Tirolban található Serfaus - Fiss - Ladis síközpont. Jelenleg a hegyen 40 centiméter, a völgyben 15 centiméteres a hótakaró, amely a december 3-ai nyitásig még nagy valószínűséggel gyarapodni fog. A síközpont az idén a korán kelőket különleges ajánlattal várja. December 15-től szerdánként, másfél órával a szokásos nyitás előtt, 7:30-től várja a korán ébredőket. A 25 legkorábban ébredő, másfél órával a hivatalos pálya nyitás előtt birtokba veheti a pályákat, így az övéké lehet az első a nyom a frissen kezelt pályákon.

December 4-én nyit a tiroli Ziller völgy egyik legnagyobb összefüggő sípályarendszere a Zillertal Arena.

Zillertal Aréna

Szintén ezen a napon nyit Karintia legnagyobb síterülete a Nassfeld-Hermagor is, ahol a november 23-ai mérések szerint a hegyen már 50 centiméteres, a völgyben 20 centiméteres a hótakaró.

Nassfeld november 23-án
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat