2020. február 22.,

A hétvégéig még jók a hóviszonyok a magyar sípályákon


ICI Interaktív Zrt. - 2011. január 3., hétfő, 11:17

A hét végére megenyhül az idő, így várhatóan a sípályákon is olvadni kezd a hótakaró. A téli időjárást és a jó hóviszonyokat érdemes addig kihasználni.

Kedden, szerdán és csütörtökön még hideg, téli időnk lesz. A kemény éjszakai fagyok, a hőmérséklet ismét többfelé -10 fok alá hűl, után napközben is meglehetősen hideg lesz. Aztán csütörtök estétől erőteljes délies áramlással egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe, és jelentősen megenyhül az idő. Pénteken a maximum hőmérséklet már szinte mindenhol fagypont felett alakul, szombaton és vasárnap a délnyugati határszél közelében már 10 fok közelébe melegszik a levegő.

Jelenleg az összes nagyobb hazai sípálya üzemel. Eplényben közel 4 kilométeres pályarendszer síelhető be, Mátraszentistvánon pedig a 2 kilométeren síelhető pályarendszer mellett a szánkósokat külön hócsúszdapályával várják. Bánkúton 20 centiméteres hótakaró borítja a pályákat, nyitva tart a sípálya. Síelni lehet Visegrádon, Dobogókőn és Kékestetőn is.

A hétvégi enyhülés valószínűleg sok pályán jelentősen rontja majd a hó minőségét, a kisebb pályákon pedig jelentős olvadás is várható. Így a téli sportok szerelmeseinek érdemes kihasználni a még néhány napig tartó téli időjárást és a kivalló hóviszonyokat hazánkban.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat