2020. február 28., Ákos, Bátor

A héten újra jön a kánikula


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 21., szombat, 11:41

A hullámvasút-időjárás folytatásaként hétfőtől ismét erőteljesnek mondható melegedés kezdődik. Azonban nemcsak enyhe, de egyúttal továbbra is nedves légtömegek lesznek jelen a Kárpát-medencében, így gyakoriak lesznek a záporok, zivatarok.

Vasárnap még hűvös és szeles idő várható, gyakran inkább az őszt, mint a nyarat idézi az időjárás. A térségünket lassan elhagyja a hidegfront, amely azonban a hét utolsó napján még többfelé okoz csapadékot. A tartósan esős tájakon a hőmérséklet a 20 fokot sem éri el, de a legmelegebb vidékeken is csupán 24, 25 fok valószínű.

Hétfőre virradóan még igen hűvös lesz a hajnal, de már megindulnak a melegebb légtömegek, és napközben az Alföldön már ismét 28, 29 fokot mutathatnak a hőmérők. A nyugati határszélen azonban továbbra is 25 fok alatt marad a hőmérséklet.

A folytatásban fokozatosan mindenhol visszatér az ilyenkor megszokott nyári meleg, keleten pedig általában már 30 fok felett alakulnak a csúcsértékek.

Noha a napokban egyre több lesz a napsütés, az korántsem lesz zavartalan. Több alkalommal és többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, helyenként pedig eső is. A melegedéssel együtt a légköri labilitás is emelkedik, így heves zivatarokra is lehet majd számítani.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat