2019. november 11., Márton

A héten már kopogtat a tél


ICI Interaktív Zrt. - 2010. november 22., hétfő, 12:14

A hét második felében napról napra egyre hidegebb lesz az idő. Nemcsak az éjszakák lesznek fagyosak, de néhol napközben is fagypont körül alakul a hőmérséklet.

A jelenlegi számítások szerint a hét második felében északnyugat felől egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence térségébe. A hőmérséklet folyamatosan csökken, és a hét második felében többfelé várható havazás, hózápor.

Szerdán szárazabb időnk lesz, csapadék inkább csak elvétve alakulhat ki. Visszatérnek a hajnali fagyok és napközben is csak, 3, 8 fokig melegszik a levegő.

Csütörtök időjárásból a népi megfigyelések szerint karácsony időjárására is következtetni a lehet. A mondás szerint ha Katalin kopog, karácsony locsog. Napközben változóan felhős lesz az ég, a délutáni órákban nyugat felől vastag felhőtakaró érkezik, de csapadékra csak elvétve lehet számítani. Hajnalban már többfelé várható fagy, -3, +2 fok valószínű, napközben pedig 2, 7 fokig melegszik a levegő.

Pénteken túlnyomóan felhős lesz az ég, csapadék inkább csak a déli, délkeleti megyékben várható. Hajnalban -4, +1 fok valószínű, míg napközben sokfelé már az 5 fokot sem éri el a hőmérséklet csúcsértéke.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég, az országban többfelé várható csapadék. Hajnalban -5, 0 fok várható, és helyenként már napközben is fagypont alatti értékek várhatók, így a csapadék már sokfelé lehet hó formájában hullik.

Vasárnap napközben nyugat felől újabb vastag felhőtömbök érkeznek, és az esti órákban fokozatosan egyre többfelé hószállingózás, havazás várható. A hőmérséklet hajnalban -7, -2 fok körül alakul, napközben -2, +3 fok körüli maximum értékek várhatók.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat