2018. szeptember 20., Friderika

A hét leghűvösebb napja a csütörtök


ICI Interaktív Zrt. - 2013. június 10., hétfő, 11:31

A csütörtöki nap az átlagosnál több fokkal hűvösebben telt, ráadásul az élénk, erős szél tovább rontotta a hőérzetet.

Május vége felé a sokéves hőmésékleti átlag Magyarországon 22, 23 fok. A hét elmúlt napjain nagyjából az átlag körüli hőmérsékleteket mérhettünk országszerte, ám eleinte csak a magasban, majd a talajon is beáramló hideg levegő miatt csütörtökre jelentősen lehűlt a levegő. Igazi fázós, kellemetlen idő jellemezte a napot, ráadásul a Tiszántúlon élőknél egész nap borongósan, helyenként csapadék mellett teltek az órák. 

Délután a nyugati határ közelében a legtöbb helyen még a 15 fokot sem érte el a hőmérséklet, és erős, olykor viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél tombolt. Szerencsére az ilyen alacsony délutáni hőmérsékletek csak egy naposnak tűnnek, azonban lassú lesz a melegedés, és ezzel együtt marad a változékonyság.

Pénteken reggel a Dunántúl völgyeiben néhol 5 fok alá hűlhet a levegő, de napközben a napos időben már gyorsabban emelkedik a hőmérséklet, és már erős vagy viharos széltől sem kell tartani.

Az ICI Interaktív Meteorológia országos állomáshálózata által mért hőmérsékleteket mutatja a hőtérkép csütörtökön délután 15 órakor

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat