2020. január 26., Vanda

A hegy, amelyet elnyelt a hó (képgaléria)


ICI Interaktív Zrt. - 2014. február 18., kedd, 16:27

Létezik egy hegy Szlovéniában, amely ezen a télen szó szerint belefulladt a hóba. Február közepén ugyanis a hóvastagság néhol elérte a 8 (!) métert... Válogatásunk a hegyről készült elképesztő fotókból.

Amíg hazánkban híre-hamva sincs sehol a hónak, addig az Alpok délkeleti lejtőin, Északkelet-Olaszországban és Szlovéniában szinte mindent elnyelt a hó. A szlovéniai Kanin-hegyen (mt. Kanin) lévő sífelvonók például alig látszanak ki a hóból, pedig az őket tartó oszlopok jó pár méter magasak. Nem csoda: a hegyen február közepén 650-800 centiméteres a hóvastagság. Végül a legmegdöbbentőbb adat: a hegyen ezen a télen eddig összesen mintegy 12-13 méter (!) hó esett – és még közel sincs vége a télnek... Következzen néhány, 2014. február 15-én készült elképesztő felvétel a mt. Kanin-ról:

2014. február 15-én reggel 600-800 centiméteres hótakaró borította a mt. Kanin-t. A sífelvonó alig látszik ki a hó alól... (Kép forrása: Matej Mah / Severe Weather Europe)

Újabb felvétel a sífelvonót szinte teljesen elnyelő hóról. (Kép forrása: Goran Kavs / Severe Weather Europe)


6,5-8 méter hó... (Kép forrása: Igor Zlodej / Severe Weather Europe)

Hova tűnt a felvonó? (Kép forrása: Igor Zlodej / Severe Weather Europe)

A mt. Kanin északi oldalán fekvő Rifugio Gilberti menedékházat is belepte a körtülbelül 650 centiméteres hó. A felvétel 2013. február 13-án készült. (Kép forrása: Rifugio Celso Gilberti / Severe Weather Europe)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat