2019. augusztus 21., Sámuel

A halottak napján nem lesz szükség az esernyőkre - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2019. január 30., szerda, 23:48

Vasárnap még marad a barátságos, de hűvös idő. Hétfőtől felhősebb, és enyhébb lesz a levegő, csapadék nem várható, de ennek ellenére elkel a sál és a sapka viselete is. Igazi kiránduló idő várható, érdemes a hosszú hétvégén a szabadban kirándulni. A temetőkbe a szeles idő miatt a gyertya helyett a mécsest ajánlott magunkkal vinni.

Vasárnap is hűvös, de napos idő várható, esőre továbbra sem kell számítani. A csípős reggel után 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A felélénkülő szél, szédüléses, fejfájásos panaszokat okozhat. A légszennyezettség mértéke továbbra is emelkedett, ami a felsőlégúti panaszokat fokozhatja. Fronthatás ma nem terheli a szervezetet, de a szeles idő miatt jelentkezhet fejfájás, ingerültség. Ajánlott a szervezet kímélése, a nehéz ételek megterhelőek ilyenkor, és ajánlott a meleg gyógyteák fogyasztása. 

A szálló por koncentrációja és a légszennyezettség országszerte emelkedett, és az elkövetkező napokban ez tovább romlik. Ez a légúti betegek panaszait erősíti, és gyakran lehet tapasztalni köhögéses, torokfájásos tüneteket. A légköri pollenkoncentráció alacsony. Minden autósnak ajánlott a nyári gumiabroncsok cseréje téli garnitúrára, a hőmérséklet csökkenése miatt biztonságosabb közlekedés érhető el a téli gumikkal.

Hétfőn a napsütést felhősödés zavarhatja meg, de csapadék nem várható. A melegfrontra érzékenyeknél fejfájás, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek. Az élénk szél a temetőkben gyújtott gyertyákat könnyen elfújja, ajánlott mécseseket gyújtani a szeretteink emlékére. A sok gyertyától világító temetők csodálatos látványt nyújtanak, de akik az esti órákban szeretnének ott időzni, öltözzenek melegen, szeles hűvös időre készüljenek.

Kedden kettősfronti hatás terheli a szervezetet, így mindkét frontra érzékenyek panaszai fokozódhatnak. A fejfájás mellett erősödhetnek az ízületi, reumatikus panaszok is, de a szívbetegeknek is ajánlott kímélőbb napot tartani. A magnézium, kálium, B vitamin bevitelére érdemes figyelni, ezeket többek között a zöldpetrezselyem, a gabonafélék, a zöldfőzelékek, a dió tartalmaz nagyobb mennyiségben.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat