2020. február 22.,

A Dunántúlt sújtja legjobban az újabb havazás


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 6., hétfő, 10:56

Este a Dunántúlon mind a havazás, mind a hófúvás új erőre kapott. Újabb csapadéksáv halad át a térségen, és az élénk szelet helyenként erős lökések kísérik.

Hétfő este a Dunántúlt délről elérte az újabb csapadéksáv. Tíz órakor leginkább Somogy és Tolna megyékben havazott, de már a nyugati határszél nagy részén is esett a hó. A Bakonyban és a nyugati határszélen erős lökések kísérik az élénk északias szelet, sokfelé alakult ki hófúvás.

Késő délután főként a Dunántúlon és az északi megyékben havazott. a Bakonyban a hóréteg gyarapodásával együtt a szél is egyre jobban megerősödött, több helyen volt hófúvás. Az eddig hó nélküli nyugati határszélen délután szintén hóesés kezdődött. Arrafelé este lesznek cudar körülmények: havazás és erős hófúvás.

Kora délután az ország nagy részén átmenetileg csökkent a csapadék intenzitása, de az előrejelzések szerint késő délután a középső és nyugati megyékben, este pedig főként a Dunántúlon fog rázendíteni a hóesés.

Délelőtt a havazás az ország nagy részére kiterjedt, még az északi határszél közeléből is jelentettek hószállingózás. A legnagyobb intenzitás eleinte Csongrád és Baranya megyében volt, de később Somogy és Veszprém megye egyes részein volt a legerősebb hóesés. A Bakonyban már sokfelé van hófúvás.


A bajai híd a jégzajlással és intenzív havazással hétfő délelőtt (idojaras.hu video)

 


Az eldugott Bakonycsernyén is kisebb hófúvás kezdődött délelőtt (idojaras.hu kamera)

 


A Kecskemét szomszédsásában elhelyezkedő Helvécia hétfő délelőtt (idojaras.hu video)

 


Pécsett időnként nagy intenzitással havazott hétfő reggel és délelőtt (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat