2020. február 28., Ákos, Bátor

A belvízveszély fokozódik az elkövetkező héten


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 18., szombat, 14:21

A hóolvadás megindult, a talaj felső része azonban még sokfelé fagyos. Az elkövetkező napokban egyre több terület kerülhet belvíz alá.

Az ország jelentős részét továbbra is 10-20 centis hó borítja. Az elkövetkező egy héten folyamatos olvadásra számíthatunk. A talaj legfelső 5-10 centis rétege a hótakaró alatt még át van fagyva, így tökéletes vízzáró réteget képez. Még amikor teljesen elolvad a hótakaró, akkor is maradhat fagyos záróréteg a talajban. A víz így a kisebb mélyedésekben koncentrálódik. Síkvidéken kiterjedt vízfelületek jöhetnek létre, veszélyeztetve a termőföldeket és az ingatlanokat is. Fontos a vizet lehetőség szerint az elvezető csatornákba terelni. Ez magánházak esetén általában kézi erővel megoldható, nagyobb mezőgazdasági területeknél azonban nehézgépek bevetésére is szükség lehet.


A Dél-Alföldön sok a hó és fagyos a talaj. A belvíz által legjobban veszélyeztetett terület. (idojaras.hu kamera)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat