2018. július 20., Illés

90 km/órás széllel csapott le a vihar a Bakonyra


ICI Interaktív Zrt. - 2012. július 5., csütörtök, 16:57

Csütörtök délután a forró és meglehetősen labilis levegőben egyre többfelé jelentek meg zivatarok. A Bakonyt felhőszakadásszerű esővel és 90 km/órát meghaladó széllel érte el egy vihar.

Csütörtök kora délutántól egyre többfelé tornyosultak a gomolyfelhők, és  a Dunántúlon, valamint az északi, északkeleti országrészben szórványosan pattantak ki zivatarok. A Kárpát-medencét kitöltő forró légtömeg igen nagy labilitással rendelkezett, így hevesebb zivatargócok is kialakultak. Bakonycsernyei állomásunkat elkapta az egyik dunántúli vihar, rövid idő alatt több közel 15 mm csapadék lehullott, a szélmérő pedig 90 km/órát meghaladó széllökést regisztrált. A zivatar hatására a környező területekhez képest mintegy 10-13 fokkal esett vissza a hőmérséklet.

Így csapott le a zivatar a Bakonyra:

A csapadék hűtő hatása így érvényesült:

A közeli Móron is áthaladtak zivatarok, ahol közel 10 mm eső esett:

 

És így néztek ki a magasból az összemosódott zivatarfelhők:


Forrás: Sat24.com

Szentgotthárdon is volt heves zápor:
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat