2018. július 22., Magdolna

70 éves csapadékrekord Shanghajban


ICI Interaktív Zrt. - 2009. július 31., péntek, 13:35

Az elmúlt hetven év leghevesebb esőzése volt csütörtökön Shanghajban. A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék teljesen megbénította a Távol-Kelet egyik legnagyobb gazdasági központját.

Csütörtökön Kína legnagyobb városának, Shanghajnak a környékén óriási esőzések voltak. 24 óra leforgása alatt a város környékén lehullott csapadék mennyisége mindenhol meghaladta a 80, helyenként pedig elérte a 140 millimétert. A helyi média tudósítása szerint, ekkora esőzésre az elmúlt 70 évben nem volt példa.

A lezúdult nagy mennyiségű eső folyókká változtatta az utcákat és elöntött háromezer lakóházat. Több mint 500 ember dolgozott azon, hogy megtisztítsák az utcákat a 30 centiméter mély víztől.

A rossz idő miatt számos repülőjáratot is töröltek.

A heves esőzések ilyen tájt nem szokatlanok a kínai nagyvárosban. A szubtrópusi monszun éghajlatú Shanghajban, a nyári, tehát a júliusi és augusztusi hónapok, általában forróak és rendkívül csapadékosak.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat