2020. február 23.,

54 halálos áldozata van a Fanapi tájfunnak


ICI Interaktív Zrt. - 2010. szeptember 23., csütörtök, 11:09

A hét elején az idei év eddigi legerősebb ciklonja érte el Kína partjait. A Fanapi tájfun áradásokat, földcsuszamlásokat okozott a térségben és több halálos áldozatot is követelt.

A hétvégén még Tajvanon pusztító Fanapi tájfun, a hét elején érte el Kína partjait. A trópusi ciklon napokig tartó heves esőzéseket okozott Guangdong és Fujian tartományban, ahol a helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint, az esőzés csak csütörtökön kezdett el csendesedni.

A lehullott csapadék többfelé meghaladja a 200 millimétert, sőt helyenként 500 milliméternél is több csapadékot mértek.

A rengeteg eső miatt földcsuszamlások és áradások alakultak ki a térségben. Eddig már 54 halálos áldozata van Kínában az ítéletidőnek és 42 ember eltűnt.

A kínaik most fellélegezhetnek egy időre, újabb tájfun nem fenyegeti az ázsiai országot. Japán lakóinak azonban annál inkább van félni valójuk.

A Csendes-óceán térségében még hétfőn jelent meg a Malakas névre keresztelt trópusi ciklon. Az alacsony nyomású rendszer nagyon gyorsan erősödik, és a ma reggeli mérések tanúsága szerint már elérte a Saffir-Simpson skála szerinti I. fokozatot. A Malakasban mért átlagos szélsebesség eléri a 120 kilométer/órát, a széllökések pedig már a 150 kilométer/órát közelítik.

Az előrejelzések szerint a tájfun a következő napokban tovább erősödik. Igaz szárazföldet közvetlenül nem érint, de pénteken és szombaton Japán keleti partjainak közelében helyezkedik majd el, így a térségben viharos időjárásra kell készülni. Az erős szél felkorbácsolhatja a hullámokat, így a Japán partok mentén akár több méteres hullámok is előfordulhatnak, emellett pedig a kiadós esőzés is problémát okozhat.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat