2018. augusztus 17., Jácint

25 centi friss hó Németországban


ICI Interaktív Zrt. - 2013. december 11., szerda, 21:11

Intenzíven havazott az éjjel a német hegyvidékeken, 600 méterre csökkent a hóhatár.

Németországban az éjjel intenzív havazás volt az Alpok és a Német-középhegység térségében, átlagban 20-25 centi friss hó esett pár óra alatt. Ugyanekkor hidegebb levegő is elérte a térséget, immár 600 méterre csökkent a hóhatár.

A legvastagabb friss hótakarót az Alpokban található Grosser Arberről jelentették, de a Zugspitze-n is tovább hízott a hótakaró: a régivel együtt ott jelenleg 1,35 méteres a hóvastagság. A szakemberek várták a havat, pénteken a német meteorológusok figyelmeztetést adtak ki az adott térségre a várható intenzív havazás és az erős szél miatt. A nagy csapadékot az a nyugat-európai ciklon okozta, ami feloszló állapotában, jóval gyengébben okklúziós frontjával hazánk északi részét is érintette a mai nap folyamán.

A frontvonal gyorsan tovább is halad térségünkből is, így holnap, azaz december 1-én a ködös tájakat kivéve napsütés is várható - a meteorológiai tél kezdete tehát hazánkba még nem hozza meg a havat.

A reggeli friss hó az Alpokban (forrás: kleinwalsertal-sonnenberg.de)

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat