2018. szeptember 21., Máté

2014 első zivatarai


ICI Interaktív Zrt. - 2014. április 6., vasárnap, 16:12

Nem sokon múlt, de még éppen az utolsó téli hónapban könyvelhetjük el az idei év első zivatarait.

Február utolsó napján megtört a jég, és a sok tavaszi nap után már egy nyárias is beírta magát a sorok közé. A hajnali órákban egy kettősfront érkezett dél felől, ami a középső országrészben többfelé okozott esőt, zápor. A Dunántúlon ugyanakkor nem volt csapadék, a front azonban elégnek bizonyult ahhoz, hogy labilizálja arrafelé a légkört.

Ennek meg is lett az eredménye: a változóan felhős időben kipattantak 2014 első zivatarai!

A blitzortung.org térképe a péntek délutáni villámok helyét jelöli fél 5 körül - ezt megelőzően Vas megyében alakult ki zivatar

Az ICI Interaktív Zrt. Villányban kihelyezett mérőállomásának kamerafilmjén jól látszik a várost elérő zivatar (2014. február 28. délután)

A csapadék érkezésekor a zivatart kísérő viharos-közeli széllökéssel egyidőben hirtelen 4 fokot esett vissza a hőmérséklet

Március már szép, napos idővel indít szombaton, említést érdemlő csapadékra pedig egész hétvégén nem számíthatunk.

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat