2018. szeptember 20., Friderika

20 centi friss hó hullott a német hegyekben


ICI Interaktív Zrt. - 2012. május 16., szerda, 14:34

Az Európa nagy részén hűvösre fordult időben a német hegyekben helyenként 20 cm friss hó hullott. A havazás határa 700 méterig lehúzódott.

A Németország déli részén húzódó hegyvidékeken szerdára virradóan friss tavaszi hó festette fehérre a tájat. A Geislingen csúcson (737m) a reggel 8 órás jelentés szerint 6 cm friss hótakaró alakult ki, amely azonban kora délutánra már teljesen elolvadt. A kicsivel magasabban fekvő Freudenstadt (801m) állomásról ugyanekkor 3 cm összefüggő hótakarót jelentettek - ez mostanra már szintén eltűnt.

Kedd éjszaka a Brocken csúcson (1142) is esett a hó, itt 1 cm gyűlt össze átmenetileg. Eközben a közel 1500 méteren fekvő Feldberg térségében változó intenzitással, ám folyamatosan havazik, és délután kettőkor már 10 cm-re hízott a hó mennyisége. Németország legmagasabb pontján, a közel 3000 méterrel a tengerszint fölé emelkedő Zugspitzén is folyamatos a hóesés, és itt 20 centiméterrel nőtt a hótakaró. A csúcson így 415 cm vastag a hó, ami május közepén igen figyelemre méltónak számít.


A Zugspitze szerda kora délután (zugspitze.de)A közeli Ehrwald síterep ugyanekkor.
(ehrwald.it-wms.com; bildersammlung.ch)

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat