2020. február 22.,

15 fokos lehűlés és viharos szél kíséretében érkezik a hidegfront


ICI Interaktív Zrt. - 2010. december 8., szerda, 15:43

Csütörtökön egy markáns hidegfront éri el a Kárpát-medence térségét. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, visszatért a tél.

A hazánktól északnyugatra örvénylő markáns ciklon hidegfrontja csütörtökön éri el a Kárpát-medence térségét. A front viharos, olykor orkán erejű északnyugati szél kíséretében érkezik.

A hőmérséklet csütörtökön a délelőtti órákban még 4, 12 fok között alakul, majd a front megérkezése után fokozatosan hűlni kezd a levegő, és a délutáni órákban már csak 0, +7 fok valószínű.

Csapadékot is hoz a front, ami eleinte eső formájában hullik, majd a hőmérséklet csökkenésével egyre többfelé vált át havazásba. A Dunántúlon már a délelőtti órákban megtörténik a halmazállapot-váltás, míg az ország keleti, délkeleti tájain ez inkább az esti órákra tehető. Estére a csapadékzóna elhagyja az ország területét, ekkor inkább már csak futó hózáporok alakulhatnak ki.

A lehűlés a jelenlegi számítások szerint tartós lesz, egyre keményebb éjszakai fagyok várhatók és jövő héten már napközben is fagyni fog.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat