2018. szeptember 20., Friderika

100 km/órás szelek voltak nyugaton


ICI Interaktív Zrt. - 2012. február 29., szerda, 13:06

Az északnyugati áramlás kedd este kezdett erősödni, gyakran viharossá is fokozódott. Helyenként a 100 km/órát is elérték a széllökések.

Kedd estétől kezdődően a nyugati és középső országrészre jellemző szélcsatornában többfelé fokozódott viharossá a szél. Az ICI Interaktív Meteorológia kihelyezett műszerei Fertőszentmiklóson szerda kora reggel 97 km/órás széllökést regisztrált, míg Tapolcán ennél is viharosabb szelet mértünk: ott 115 km/órát mutatott a szélmérő (ez a műszer azonban valamelyest magasabban van, mint a szabványos 10 méter.

Mindez légnyomás-emelkedéssel párosul, ami a szélre érzékenyeknél kínzó fejfájást válthat ki. Mindemellett a kevésbé érzékenyeket is megterhelheti az erőteljes, átlagosan 10-13 fokos melegedés, ami egyik napról a másikra következett be. Míg kedd délben a fővárosban, Pestszentlőrincen mindössze -0,5 fokot mutatott a hőmérő, addig ma ugyanez idő tájt 12,5 fokig melegedett a levegő.

A délutáni, esti órákban a szél mérséklődik, csütörtökön már csak egy-egy élénk lökés fordulhat elő, általában mérsékelt marad a légmozgás.

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat