2020. január 26., Vanda

10 fokos csökkenés a legforróbb nap után


ICI Interaktív Zrt. - 2013. július 28., vasárnap, 09:44

2013-ban még nem volt olyan mértékű az országos hőség, mint ami július utolsó hétfőjén várható. Az időjárási helyzetképből kiderül, hogy déli áramlással folyamatosan érkezik a meleg levegő utánpótlása egészen hétfő estig, amikor drasztikus változás következik.

Az ilyen szélsőséges időjárási helyzetek komolyan megterhelik az emberi szervezetet, kiemelt fontosságú tehát a tudatos életmód életminőségünk javítása vagy fenntartása érdekében. A helyzetet fokozza, hogy extrém hőség után extrém gyorsan hűl vissza a levegő az ilyenkor megszokott tartományba, érdemes tehát végigolvasni, hogyan mérsékelhetjük az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatását.

Hétfőn tetőzik a kánikula, napközben még ilyen száraz időnk lesz


A hőhullámok során mindig a legyengült, kiszolgáltatott emberek szervezetet érdemes kiemelten védeni. Az idősebb emberek, a szívbetegek, a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a krónikus betegekről való gondoskodás mellett ügyeljünk a kisebb gyermekek, valamint a háziállatok folyadékbevitelére is! Élőlényt semmilyen körülmények között ne hagyjunk parkoló autóban még akkor sem, ha csak 5 percre állunk meg.

Az időjárás emberi szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat.

A hőségben gyakran nehéz a pihenés, sokan ébrednek eleve fáradtan, kialvatlanul, ami halmozódó hatásként jelenik meg egy-egy hőhullám végén. A fáradtságból eredő ingerültséget tetézi egy este érkező hidegfront, ami egy napon belül 10 fokos hőmérsékleti csökkenést idéz elő. Az utakon emiatt hétfőn egész nap várhatóan sok lesz a türelmetlen, ingerült, figyelmetlen vezető - fokozott körültekintéssel keljünk útra.

A hétfő esti hidegfront gyorsan frissíti fel a levegőt


A hidegfront hatását már napközben is érezni fogják az arra érzékenyek: Fokozódó fejfájás, izomgörcsök jelentkezhetnek eleinte a nyugati országrészben élők körében. Régi csonttörések helye, műtéti hegek érzékenyebbek lehetnek, kisebb fájdalom jelentkezhet az említett pontokon.

A front hatásának mérséklésére magnézium és b6 vitamint érdemes rendszeresen szedni, valamint kerülni az extra terhelést: étkezésünkben részesítsük előnyben a kisebb adagokat, valamint a könnyen emészthető fogásokat. Érdemes ilyenkor több halat és kevesebb vörös húst fogyasztani. A fejfájás ellen pedig borsmenta tea napi többszöri fogyasztása jelentheti a hatékony természetes megoldást.

A tudatos táplálkozás és életmód jelentősen javítja a szervezet védekezőképességét
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat