2018. augusztus 17., Jácint

10 éve nem volt ilyen magas a Temze


ICI Interaktív Zrt. - 2014. január 29., szerda, 19:44

Nagy-Britanniában a hatóságok arra figyelmeztetik a lakosságot, hogy még közel sincs vége az árvíznek: 2003 óta nem volt ilyen magas a Temze vízszintje.

Nagy-Britannia szerte árvíztől szenvednek a lakosok. A brit meteorológusok előrejelzései szerint további kiadós esők várhatóak a már elárasztott területeken is, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A jelenlegi csapadékszünet csak átmeneti, a következő napokban újra esősre fordul az időjárás a térségben egy ciklonnak köszönhetően. 

Az ország délkeleti és délnyugati részén a legsúlyosabb a helyzet, több mint 50 helyen van a legmagasabb szintű, rendkívüli árvízvédelmi készültség. A talaj már a karácsonyi viharok óta így is színültig telített vízzel, így nagyon nem hiányzik ez a pluszcsapadék. Ugyan számos folyó már apadni kezdett, a Temze több pontján még mindig a legmagasabb a vízállás az elmúlt tíz évben. Települések váltak megközelíthetetlenné, rengeteg utat le kellett zárni. 

Kedden napközben többfelé napos, száraz idő volt, de szerdára virradóan megérkezik az újabb csapadéksáv, ami az északabbi részeken az eső mellett havas esőt, havazást is okozhat. Ezt követően is marad a változékonyság, és még csütörtökön is lehet futó záporokra számítani.

A hatóságok szerint január elejétől 640 lakóház és üzlet semmisült meg az árvizek miatt. 

Óriási árvíz pusztít Angliában

(telegraph.co.uk)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat