2020. február 24., Szökőnap

10-11 fokkal szelídült a forróság


ICI Interaktív Zrt. - 2013. augusztus 2., péntek, 13:46

Kedd reggelre erős hidegfront vonult át felettünk, ami véget vetett az idei eddigi legerősebb hőhullámnak.

Tegnap ilyenkor az ország nagy részén már 35 fok felett járt a hőmérséklet, szinte elviselhetetlen volt a tikkasztó meleg. Az éjszakára előrejelzett markáns hidegfront meg is érkezett, erős, többfelé viharos széllökések kísérték, és mögötte keddre jelentősen felfrissült a levegő. 

Az ICI Interaktív Meteorológia állomáshálózata által országban mért hőmérsékletek a hőhullám utolsó napjának délutánján, fél 3-kor...

Országos viszonylatban elmondható, hogy 10-11 fokkal alacsonyabb hőmérsékletek jellemzőek a mai délutánon, mint 24 órával ezelőtt. Akkor ráadásul szinte egy helyben állt a levegő itt a Kárpát-medence alján, csak gyenge szellő lengedezett, míg most élénk, többfelé erős lökések kísérik a légmozgást.

... és pontosan egy nappal később - szembetűnő a különbség

A folytatásban ismét napról napra egyre melegebb lesz, de a hét legvégéig az előzőhöz hasonló hőhullám nem fenyeget. Sok napsütés vár ránk, de sajnos a mezőgazdaság szempontjából ez rossz hír. Az ország nagy részén aszály uralkodik, csontszáraz a talaj. Az ICI Interaktív Meteorológia fővárosi, a XVIII. kerületben elhelyezett mérőállomásának adatai szerint június 29-től július 29-ig egyetlen csepp eső sem esett, az éjszakai hidegfrontból is mindössze 2 mm-t mértünk. Az előttünk álló mintegy 10 napban pedig ismét vajmi kevés esély van áztató esőre.
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Segített a Meteo Klinika!

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat