2018. szeptember 24., Gellért

Áradások Olaszországban, víz alatt Velence


ICI Interaktív Zrt. - 2012. november 12., hétfő, 15:36

Hétvégén felhőszakadások áztatták Olaszország középső és északi tartományait, több helyen esett bő egyhavi eső. Velence ismét víz alá került.

A kiadós hétvégi esők és heves zivatarok Olaszország középső és északi részén többfelé vezettek áradásokhoz. Toszkánában mintegy 200 embernek az otthonát is el kellett hagynia.

Pisában kb. egyhavi csapadék, 111 mm eső esett alig 24 óra alatt, de a Toszkána délnyugati részén fekvő Grosseto és Monte-Argentario mérőhelyeken mintegy 150 mm-t regisztráltak. Közel egyhavi, vagy azt meghaladó mennyiséget még több helyen mértek. A közkedvelt Rimini üdülővárosában is 90 mm csapadék hullott a hétvégén. Kedd délutánig még további esőkre lehet számítani Olaszország középső tájain.

Velence az erős dagály következtében ismét víz alá került: a vízszint vasárnap 149 cm-re emelkedett, már-már hatalmas úszómedencévé változtatva a Szent Márk teret. Hétfő reggelre bő 40 centit apadt a vízszint, és a tér nagy része ismét szárazra került. Velencében egyébként nem ritkák az ilyen áradások az évnek ebben a szakában. 1966-ban 194 cm-rel tetőzött a dagály, ez tartja a rekordot. 2014-től a még épülő Mózes-gátrendszer feladata lesz megvédeni a várost a víztől.


A Szent Márk tér vasárnap...
fotó: Luigi Constantini / AP

...és a Szent Márk tér hétfő délután
(http://www.webcamgalore.com):

 

 
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat