2018. június 21., Alajos
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

villámlás

Zivatarokkal tarkított, lelassult hidegfront vonult át

2015. május 9-én, szombat este egy hidegfront érte el hazánk térségét. Már délután, a front előtt többfelé kipattantak zivatarok. Vasárnap az ország keleti harmadában még a lelassult front határozza meg időjárásunkat, a nap második felében sokfelé számíthatunk felhőszakadással, jégesővel kísért zivatarokra.


Özönvíz és ítéletidő volt Budapesten!

Brutális felhőszakadás okozott a fővárosban többfelé özönvizet 2014. augusztus 6-án, szerda délután. Az alig egy óra alatt lehulló rendkívüli – majdnem egyhavi! – csapadék a közlekedést is többfelé megbénította. Cikkünk látványos képekkel és videóval olvasható!


Dörgéssel és villámlással indul ez a hét is

A hét első napján is többfelé alakultak ki zivatarok kora délutántól a megnövekvő gomolyfelhőzetből.


A március végi hidegfront érdekességei

Március 23-án, vasárnap nyugat felől egy villámokkal járó, lassan mozgó hidegfront érkezett a Kárpát-medencébe. Nyomában hétfőn is többfelé intenzív záporok alakultak ki.


Zivatarlánc vonul a Dunántúlon

Péntek délutánra az ország délnyugati felében zivatarok pattantak ki; meleg, nedves, labilisabb léghullám érte el az országot.


Villámokat tesztelnek Walesben

Október 13-án új laboratórium nyílt Wales fővárosának egyetemén, a Cardiff University-n: a tudósok a Morgan-Botti Lightning Laboratory-ban a villámcsapások hatását szándékoznak vizsgálni.


Zivatarlánc vonult át a Dunántúlon

A Dunántúlon pénteken a délutáni és esti órákban egy zivatarlánc vonult át helyenként felhőszakadást és átmenetileg viharos szelet okozva.


Nagy zivatarok voltak a front előtt csütörtökön

A hidegfront előtti labilis levegőben heves zivatarok alakultak ki a Dunántúlon, majd a középső és a keleti országrészben is.


Óránként 760 zivatar van a Földön

A legújabb számítások szerint 760 zivatar keletkezik a Földön óránként – jelentették be az European Geosciences Union konferenciáján Bécsben.


Heves zivatartevékenység a Dunántúlon

A nyugat felől érkező labilis légtömegek kiterjedt zivatarcellákat hoztak létre Szlovániában és Horvátországban. A zivatartömbök kelet, északkelet felé haladnak, az elsők már be is léptek az országba.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat