2018. február 24., Mátyás

Viharos szél várható a Brit-szigetek térségében


ICI Interaktív Zrt. - 2010. október 1., péntek, 13:00


Címkék: , , ,Az Atlanti-óceán felett, a Brit-szigetektől nyugatra egy markáns ciklon örvénylik. A ciklon területén viharos erejű a szél, és kiadós csapadék hullik. Az angol meteorológiai szolgálat 110 kilométer/óra feletti széllökésekre figyelmeztet.

Egy markáns, nagykiterjedésű alacsony nyomású légköri képződmény örvénylik a Brit-szigetek közvetlen közelében. A ciklon területén rengeteg csapadék hullik és közelében viharos erejű szél fúj. A hozzá kapcsolódó, hosszan elnyúló frontrendszer mentén már a kontinens nyugati tájain, Skandináviában, a Benelux államokban és Franciaország nyugati részén is sokfelé esik az eső.

A brit meteorológiai szolgálat, a Met Offoce figyelmeztetést adott ki, péntek délutántól, szombat reggelig a Shetland-szigetek térségére. A Skócia északi végében fekvő, külön grófságot alkotó szigetcsoport területén az előrejelzések szerint, a legerősebb széllökések akár a 110 kilométer/órát is meghaladhatják a következő órákban.

A délutáni órákban, Skóciában, Aberdeen és Aberdeenshire környékén az esőzés okozhat fennakadásokat, a meteorológusok figyelmeztetései szerint néhány óra leforgása alatt 20, 30 milliméter csapadék is lehullhat a térségben.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat