2018. február 24., Mátyás

Trópusi vihar alakult ki a Mexikói-öbölben


ICI Interaktív Zrt. - 2010. augusztus 11., szerda, 13:11

Az amerikai Nemzeti Hurrikán Előrejelző Központ tájékoztatása szerint egy trópusi depresszió alakult ki kedden a Mexikói-öbölben, ami mára viharrá erősödött, és az olajfoltot Louisiana partja felé tereli.

A BP és a partiőrség emberei kedden már elrendelték a part tisztításának leállítását, mielőtt a meteorológusok jelentették volna a Florida délnyugati részénél kialakult trópusi depressziót.

A légköri képződmény a mai nap folyamán trópusi viharrá fokozódott, ami azt jelenti, hogy a legerősebb széllökések elérhetik a 100-120 kilométer/ órát.

A Danielle névre keresztelt vihar középpontja 470 kilométerre, délkeletre van a Mississippi torkolatától, és 17 kilométer/órás sebességgel halad északnyugati irányba. A benne mért legerősebb széllökések jelenleg 70-75 kilométer/órásak.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat