2018. január 22., Vince

Tornádót is hozott a csütörtöki hidegfront


ICI Interaktív Zrt. - 2009. június 11., csütörtök, 13:04

A csütörtökön átvonult hidegfront sokfelé okozott felhőszakadást, jégesőt. Gyöngyöstől délre tornádóról is érkezett jelentés. Helyenként rövid idő alatt csaknem egyhavi csapadék lehullott.

22:10

Egy zivatarlánc hagyja el lassan a keleti határszélt, ez az utolsó igazán viharos objektum. A Duna-Tisza-közén kisebb zivatarok még előfordulnak.

20:30

Az Alföldön további heves zivatarok fordulnak elő, és még mindig sokfelé kísér felhőszakadás, jégeső és viharos szél. A Duna vonalát egy összefüggő csapadékzóna lépi át, amelyben beágyazva zivatargócok is találhatók.

19:10

Ahogy vonul tovább a front, egyre inkább az Alföldön törnek ki újabb zivatarok. Sokfelé újabb felhőszakadás, jégeső alakul ki, a zivatarok átvonulását viharos széllökés követi.

Az alábbi képet Gyöngyös mellett készítette olvasónk, Béres-Deák Ferenc. A képen a térségben 17 óra 35 perckor kialakult tornádó látható. Köszönjük a felvételt!

 

17:30

Jelenleg a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén fordulnak elő a leghevesebb zivatarok, továbbra felhőszakadásról, jégesőről érkezik jelentés. A főváros egyes részeit is eléri a vihar.

 

16:00

A Balatont nyugat felől heves zivatarok közelítik meg. A Balaton medencéjében mindenhol a legmagasabb, másodfokú riasztás van érvényben. Északnyugat felől a fővároshoz közelítenek a zivatarok. Jelenleg a Dunakanyarban esik az eső, Esztergomban az elmúlt egy órában lehullott csapadék mennyisége már eléri a 40 millimétert.  A keleti megyékben is egyre többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok.

15:00

Az északnyugati országrészben egyre többfelé fordulnak elő záporok, zivatarok. A fertőszentmiklósi műszerünk mérési adatai alapján, a zivatarokat kísérő széllökések erőssége meghaladta a 100 km/órát. Az állomáson a hőmérséklet 2 óra alatt 10 fokkal csökkent.

Eközben a keleti megyékben is többfelé fordulnak elő záporok, zivatarok. A nyugati megyék mellett, már az északkeleti országrészben is narancs riasztás van érvényben.

14:00

Ausztria térségében a kora délutáni órákban alakultak ki az első zivatarok, amelyek kelet felé haladva már 14 óra előtt elérték hazánk északnyugati területeit. A zivatarokat erős szél is kiadós csapadék kíséri, Sopronban jég is esett. A nyugati megyékre narancssárga riasztás van érvényben.

A délelőtti napsütést követően az ország keleti és északkeleti területein is erőteljes gomolyfelhő képződés kezdődött. Elszórtan már az északkeleti megyékben is előfordulnak záporok, zivatarok, néhol jégeső.

A délutáni órákban a hidegfront vonulását további záporok, zivatarok jelzik.

 

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat