2018. június 18., Levente
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

szárazság

Afrikai forróság éri el térségünket

A hét végéig egyre melegszik az idő, tikkasztó hőségre készülhetünk a következő napokban. Az éjszakák most még hoznak némi felfrissülést, de ez napról-napra egyre kevésbé lesz jellemző.


Nálunk a belvíz, Németországban a szárazság a gond

Miközben itthon a bel- és árvízzel küzdenek a szakemberek, Németországban bozóttüzek alakultak ki a szárazság miatt.


Alig 40 centis a Balaton

Az elmúlt hetekben tovább apadt a Balaton, és majdnem 15 cm-re megközelítette negatív rekordját. A Velencei-tó is alig 1 méteres. Országos átlagban mintegy 3 havi a csapadékhiány.


Még nem látszik az aszály vége

A nyár folyamán egyes körzetekben ugyan bőségesen hullott csapadék, a Kárpát-medence nagyobb részén azonban a tavasz óta tart a szárazság.


Folyóinkat, tavainkat is érinti a szárazság

A Tisza több mérőállomásán közel rekord alacsony a vízszint, a Balatonnál alig fél méter az átlagmagasság. A Velencei-tó vízszintje is átlag alatti, míg a Fertő-tavon jobb a helyzet.


Hőhullám Dél-Amerikában és Ausztráliában

Miközben nálunk javában tart a tél, a déli féltekén tombol a nyár. Ausztráliában és Dél-Amerikában is 40 fokos hőség teszi próbára a helyieket.


Szárazság a Száhel-övezetben

Az afrikai Száhel-övezet arról nevezetes, hogy nagyon kevés eső esik a területén. A napokban egy tanulmány látott napvilágot, mely a térség csapadékviszonyairól ad információt.


Aszály sújtja Texast is

Nemcsak Magyarországon, hanem Földünk több pontján, így Texasban is vízhiánytól szenved a mezőgazdaság.


Rekord alacsony vízállás a Dunán

A dunaföldvári mérőállomáson a hónapban többször is mértek az eddigi legkisebb vízállás alatti értékeket. A Tiszán és mellékfolyóin sem sokkal jobb a helyzet.


Nem látszik a szárazság vége

Szinte már nem is emlékszünk arra, hogy mikor hullott említést érdemlő csapadék térségünkben. A helyzet sajnos nem javul a következő napokban sem.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat