2018. február 20., Álmos

Pénteken rajtol a 41. Kékszalag vitorlásverseny


ICI Interaktív Zrt. - 2009. július 5., vasárnap, 08:27


Címkék: ,Európa leghosszabb távú tókerülő versenyén a hajók – a széljárástól függően – kb. 200 kilométert tesznek meg. Az 1934 óta 41-ik alkalommal megrendezésre kerülő verseny július 3-án reggel 9 órakor rajtol Balatonfüredről.

Pénteken igazi nyári melegre számíthatnak a versenyzők. A sok napsütés hatására a mérsékelt északi szélben kevéssel 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet. A Balaton vizének hőmérséklete a következő napok igen meleg időjárásának köszönhetően fokozatosan emelkedik, a hétvégére 23, 24 fok körülire melegszik.

Az átmeneti szárazabb időszakot követően hétvégén ismét megnő a csapadékhajlam, mert egy hidegfront közelíti meg a Kárpát-medence térségét. Hatására főként a Dunántúlon többfelé fordulhatnak elő záporok, zivatarok, megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik az északi szél. A hőmérséklet a csapadékos területeken néhány fokot visszaesikben, de a keleti területeken továbbra is 30 fok fölötti értékek valószínűek.

A háromnapos rendezvényen nem csak a hajók szerelmesei szórakozhatnak, bővebb információt a különböző programokról a következő oldalon találhattok.

Nézzétek meg webkameránkon az aktuális időjárást Balatonfüreden!

 

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat