2018. április 22., Csilla
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

orvosmeterológia

Kettős fronthatás, növekvő balesetveszély – humánmeteorológia

A hét első napján kettős fronthatásra számíthatunk, gyulladásos és görcsös panaszok is jelentkezhetnek a frontérzékenyeknél. Tompulnak a reflexek, ami az eső mellett tovább növeli a balesetveszélyt az utakon. Kedden frontmentes időben lesz részünk, kisüt a nap és melegedés kezdődik.


Vasárnap kettős fronthatás, lehűlés – humánmeteorológia

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, ez lesz a hét leghidegebb napja. Több fokos lehűlés várható, ami megterhelheti a keringési betegeket. Hétfőn folytatódik a kettősfronti hatás, görcsös és gyulladásos panaszokat is tapasztalhatunk. Keddtől naposabb, száraz, frontmentes idő ígérkezik.


Pénteken hidegfronti hatás kezdődik – humánmeteorológia

A hét utolsó napjaiban hidegfronti hatás érvényesül, görcsös panaszokat, fejfájást tapasztalhatunk. Pénteken még enyhe időben lesz részünk, szombaton már pár fokos lehűlés és csapadék is várható. Vasárnap több fokot visszaesik a hőmérséklet, ami a keringési betegeket terhelheti meg.


Kellemes enyhe idő, a hétvégén hidegfronti hatás – humánmeteorológia

A hétvégéig kellemes napos, meleg tavaszi időre van kilátás. Eleinte gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, keringési problémákat tapasztalhatunk, majd a hét utolsó munkanapján frontmentes időben lesz részünk. A hétvégén hidegfronti hatás, lehűlés várható.


Tavaszi napsütés, gyenge fronthatások – humánmeteorológia

A hét végéig kellemes napos, meleg tavaszi időre van kilátás. A hét közepén gyenge meleg, majd gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Fejfájást, fáradékonyságot tapasztalhatunk. Érdemes pár órát a szabadban tölteni, csapadék sehol sem várható. A száraz időben a légszennyezettség kissé emelkedni fog.


Csütörtökön kettős fronthatás okozhat görcsös panaszokat – humánmeteorológia

Csütörtökön kettős fronthatás érvényesül, lehangoló borús, de enyhe időben lesz részünk. Az időjárásra érzékenyek gyulladásos és görcsös panaszokat is tapasztalhatnak. Péntektől gyenge melegfronti hatásra számíthatunk, tovább melegszik a levegő.


Napról napra enyhébb idő, gyenge melegfronti hatás – humánmeteorológia

A héten fokozatos enyhülésre számíthatunk, a hőmérséklet a hét második felében egyre többfelé átlépi a 10 fokot. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül, fáradékonyságot, vérnyomás-ingadozást tapasztalhatunk. Csütörtöktől kettős fronthatás és változékonyabb idő várható.


Napsütés, frontmentes idő a hét utolsó napján – humánmeteorológia

Vasárnap nem várható fronthatás, folytatódik a lassú enyhülés. Több órás napsütésben bízhatunk, amely jó hatással lesz a közérzetünkre. Érdemes szabadtéri programot szervezni, hiszen a napos idő mellett javul a levegőminőség is.


Kettősfront okoz gyulladásos és görcsös panaszokat, keleten havazást – humánmeteorológia

A hét utolsó munkanapján mind a meleg, mind a hidegfrontra érzékenyek tapasztalhatnak tüneteket. Keleten többfelé számíthatunk havazásra, míg máshol zömmel napos idő várható. A hétvégén gyenge melegfronti hatás érvényesül, napról napra egy-egy fokot enyhül az idő. A lassú melegedés az érzékenyeknél fejfájást, alvásproblémákat válthat ki.


Gyengülő fronthatás, tavaszi napsütés – humánmeteorológia

A hét utolsó napján további melegedés várható, a délnyugati tájainkon 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet. Gyenge melegfronti hatás érvényesül, az érzékenyebbek vérnyomás-ingadozást, fejfájást tapasztalhatnak. Sok napsütésre, kellemes tavaszias időre számíthatunk, csökken a légszennyezettség. A jövő hét frontmentes idővel kezdődik.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat