2018. február 20., Álmos

Októberi havazás – leesett az idei első hó


ICI Interaktív Zrt. - 2009. december 19., szombat, 13:44


Címkék: ,A hirtelen beköszöntött tél havat is hozott a mai napra. A Bükkben és a Mátrában leesett hó néhány helyen rövid ideig meg is maradt. További havazás várható a mai nap folyamán.

20:30

A hőmérséklet csökkenésével az országban többfelé hulló eső fokozatosan havas esőbe, havazásba vált át. Megmaradó hóréteg azonban inkább csak a hegyekben várható.

17:00

Jelenleg az ország nagy részén hullik csapadék, különböző halmazállapotokban. Az eső, esőszitálás mellett többfelé, főként a délkeleti országrészben, a Dunántúli-középhegység területén, valamint elszórtan a nyugati határszélen havas eső is előfordul. A Bükkből továbbra is havazást jelentenek. Siófokon pedig hózápor alakult ki.

15:30

Pestszentlőrincen is havasesőt tapasztalhattok. Folytatódik a havazás a keleti határszélen, valamint a Mátrában, a Mecsekben és Eplényben. Debrecenben is leesett az első hó.

14:00

Főként az ország északi és keleti megyéiben találkozhatsz csapadékkal. Sokfelé eső esik, de egyre többfelé megtörténik a halmazállapotváltás és havas eső, havazás váltja fel az esőt. A Mátrában is havazik, Mátraszentistvánon a sípályát már vékony hóréteg borítja. Bánkúton is fehérbe borult a táj.

13:00

Budán és a déli országrészben helyenként hószállingózás, havaseső alakult ki.

12:00

Ma hajnalban Bánkúton, a Bükkben leesett az első hó. A hólepel rövid ideig látható maradt a tereptárgyakon. A nap folyamán több helyről is jelentettek hószállingózást. A Mátrában, Eplényben és Szentendre környékén is kialakult havaseső, gyenge havazás. Jelenleg a keleti határszélen várható több csapadék, helyenként hó formájában. A délutáni órákban elsősorban az északi, északkeleti területeken alakulhat ki havazás.

A hó a pozitív hőmérsékletek miatt gyorsan elolvad, a közlekedésben nem okozhat számottevő fennakadást. Az erős szél azonban továbbra is problémát jelenthet. A Balatonnál még érvényben van a másodfokú viharjelzés. A nap további részében is élénk marad a szél, főleg a Dunántúlon viharos széllökések várhatók.

A Magas-Tátrában és Lengyelországban nagyobb gondokat okoz az ítéletidő. A hóvihar miatt több út járhatatlanná vált. Sok ház maradt áram nélkül.

 

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat