2018. április 20., Konrád, Tivadar
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

november

Karácsonyi jóslatok

Novemberben több népi megfigyelés is a karácsonyi időjárással, az ünnepi havazással foglalkozik. Ilyen volt többek között Szent Márton napja, s ezek közé tartozik a pénteki Katalin nap is. Vajon idén fehér karácsonynak örülhetünk? Ha kíváncsi mit jósolnak karácsonyra a jeles napok, olvassa el cikkünket!


Téli idő novemberben?

A napokban többfelé már az első hó is leesett, a fővárosban ma az idei ősz eddigi leghűvösebb hajnalára ébredhettek az ott élők. Szerdán pedig melegfront érkezik, amelynek köszönhetően a havas eső, havazás mellett, ónos esőre is készülhetünk! Vajon idén novemberben kezdődik a tél?


20 fok különbség!

Miközben keleten a köd, nyugaton kis híján a nyár volt az úr november 8-án!


Erzsébet napi időjóslás

November 19-e Erzsébet napja, a népi megfigyelések pedig jeles napként tartják nyilván Katalin nappal együtt.


A hétvége ködfoltokat is tartogat

Frontmentes pár nap áll előttünk, de ez sajnos nem jelent mindenhol zavartalan napsütést.


Ötször kúszott rekord magasra a hőmérséklet a hidegfront előtt

November utolsó napjaiban tavasziasan enyhére fordult az idő. Három nap alatt ötször kúszott rekord magasra a hőmérséklet.


Madáretetés az őszi-téli időszakban

A legtöbb költöző madarunk már elrepült a melegebb tájakra, azonban vannak olyan fajok, amik nálunk vészelik át a hidegebb hónapokat is.


Rengeteg eső esett Olaszországban

A héten már hírt adtunk az Olaszországban tapasztalható esőzésekről, melyek komoly áradásokat okoztak több településen, köztük Velencében is. A csapadékos időben többfelé rendkívül sok esőt mértek.


Érdekes felhőnyúlvány az Alföld felett

Szerdán délre az utolsó ködfoltok is megszűntek a Kárpát-medencében, de az Alföld déli részén csak kevés napsütés volt egy benyúló felhősáv miatt.


Hideg légpárnás időszak előtt állunk

A következő napokban masszív anticiklon épül ki térségünkben, mely a nyári szikrázóan napos idővel ellentétben most szürke, hideg időt okoz.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat