Száguldó hózáporok

Az ICI Interaktív Meteorológia budapesti és nagy-hideg-hegyi webkamerájának látványos videója és egy érdekes műholdkép-animáció a szombaton elvonuló hózáporokról.

 

Szombaton az országban többfelé alakultak ki hózáporok, amelyek az erős, sokfelé viharos szélnek köszönhetően igencsak gyorsan robogtak át hazánk felett. Az ICI Interaktív Meteorológia webkamerái Budapesten és a Nagy-Hideg-hegyen is megörökítették a gyorsan elhaladó hózáporokat.

 

 

 

Az ICI Interaktív Meteorológia Budapest 18. kerületi webkamerájának filmje a 2013. december 7-e 10:45 és 13:45 között elvonuló hózáporokról.

 

 

Az ICI Interaktív Meteorológia nagy-hideg-hegyi webkamerájának filmje a 2013. december 7-e 08:30 és 14:30 UTC között a hegyet többször is beborító hózáporokról.

 

>

 

A magyarországi kivágatú műholdkép-animáción jól látszanak az északnyugat-délkelet irányítottságú fehér csíkok, amelyek a felhők gyors vonulásához képest nem mozdulnak: ezek a hajnali órákban az országon átvonuló hózáporok útvonalát jelölő hófoltok, amelyek a nap folyamán a napsütés és a felszínközeli felmelegedés hatására jól láthatóan zsugorodnak.(Forrás: sat24.com)