Hideg októberi napok

Míg szeptemberben több napi melegrekord is megdőlt, addig októberben a hőmérsékleti értékek nagyrészt a sokéves átlag alatt alakultak. Vajon a lehűlés a következő napokban is folytatódik? Cikkünkből megtudhatják!

A melegrekordokban gazdag szeptember után egy viszonylag hűvös októberi időjárást tapasztalhattunk eddig, ugyanis a hőmérsékleti értékek a sokéves átlagtól néhány fokkal elmaradtak. Az észak felől érkező hűvös levegő, valamint egy délnyugat felől érkező mediterrán ciklon együttes hatása érvényesült az elmúlt napokban. A hőmérsékleti minimumok a ciklon felhőzetének elvonulása után már megközelítették, néhol el is érték a 0 fokot. A hidegfrontra érzékenyek körében a hűvös reggeleken megerősödhetnek az ízületi bántalmak. És Ön érzékeny a hideg időre? Most megtudhatja, ha igénybe veszi a meteogyógyászati szűrővizsgálatunkat!

A következő napokban várhatóan nem kell további lehűlésre számítani. Ugyan egy újabb mediterrán ciklon fog borongós, esős időt okozni, de a hőmérsékleti értékek várhatóan 0 fok felett alakulnak majd.

Október 14-19. között a várható időjárás

A következő napokban kettősfronti hatásokra kell készülniük a frontérzékenyeknek. A fejfájás és a vérnyomás-ingadozás gyakori panaszok lehetnek. Szeretne rendszeresen értesülni a friss humánmeteorológiai eseményekről? Vegye igénybe naponta frissülő országos humánmeteorológiai előrejelzéseinket! Amennyiben saját lakhelyére szeretne tájékoztatást kérni, ezt is megteheti. Regionális humet előrejelzéseink a következő 2 napban várható humánmeteorológiai információkat tartalmazzák az Ön lakhelyének környezetére vonatkozóan.