Elrajtolt a Kékszalag vitorlásverseny

Csütörtök reggel 9 órakor rajtolt a 43. Kékszalag vitorlásverseny Balatonfüredről, de már szerdán összemérték erejüket a fiatalok a Kékpántlika versenyen.

Szerda délelőtt 11 órakor rajtolt a Kékpántlika vitorlásverseny az utánpótlás korú versenyzők számára. Az ifjak igen meleg időben szálltak vízre. Csak kevés felhő volt az égen, és élénkülő délkeleti szél segítette a vitorlázást.

Ma a felnőtt mezőny is meleg időben vágott neki Európa leghosszabb távú tókerülő versenyének, azonban az esti órákban egy hidegfront éri el a Dunántúlt, így az addig mérsékelt délies szél északnyugatira fordul és megélénkül, helyenként megerősödik. A megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok, zivatarok várhatók, melyek környezetébe akár viharos széllökések is előfordulhatnak.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap a Balaton térségében, csapadék már nem várható. Az északnyugati szél élénk marad, csak a szombati napra mérséklődik. Néhány fokot csökken a hőmérséklet, de még így is igazi, nyári idő várható a befutón.

A Balatonon uralkodó szélirányokról, veszélyes jelenségekről ebben az elemző cikkünkben olvashat bővebben.