Kettős fronthatás terheli a szervezetet - humánmeteorológia

Szerdáig kettős fronthatással folytatódik a lehangoló, borult és gyakran csapadékos idő, azonban néhol napsütésre is lehet majd számítani. Csütörtöktől gyenge melegfronti hatás várható, azonban a csapadék intenzitása nem csökken. Könnyen emészthető ételek fogyasztása, több pihenés ajánlott.

Kedden kettős fronthatás várható, ami térbeli kettősségben jelentkezik majd. Keleten a napos időben melegfront típusú tünetek jelentkezhetnek, az ott élők fejfájásra, vérnyomás emelkedésre számíthatnak. A nyugati megyékben hidegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek, reumatikus fájdalmakat erősíthet a vegyes halmazállapotú csapadék. Ajánlott óvatosabban vezetni, és több pihenőt beiktatni egy-egy hosszabb út során.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.

Szerdán kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. A frontérzékenyeket továbbra sem kíméli az időjárás. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetők a télies időjárás okozta panaszok.

Csütörtökön gyenge melegfronti hatás várható, ennek megfelelően pár fokkal növekszik a hőmérséklet. Országszerte többfelé kell számítani esőre, ezért ízületi fájdalmakra még mindig számítani kell. Alvásproblémák, ingerültség, levertség jelentkezhetnek, ezért a nap végén egy nyugtató hatású levendulás fürdő ajánlott.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.