Orvosmeteorológia - frontokban gazdag napok jönnek

Csütörtökön kettős, pénteken pedig gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A hideg, csapadékos időjárást az időnként megerősödő szél teszi még kellemetlenebbé.

Csütörtökön a szeles idő mérséklődik, de a hideg továbbra is megmarad. A nyugati országrészben nagyobb mennyiségű havazás várható. A közlekedésben résztvevők legyenek körültekintőbbek. Kettősfronti hatásra számíthatunk. A reumatikus panaszok erősödhetnek, és a szív és keringési betegek is megérzik ezt a változékonyságot. A görcsös panaszok fokozódása is halmozottan fordul elő ilyenkor. A migrénes fejfájásos panaszokra is lehet számítani. A szabadban dolgozók öltözzenek rétegesen, többször fogyasszanak meleg italokat. A tavasz várat magára, ebben a zord időben gyakoribbak a fagyásos sérülések. Ne csak magunkra, hanem a körülöttünk élő emberekre is gondoljunk, szükség szerint segítsünk.

Pénteken is télies idő várható, de már a felszakadozó felhőzet mellett több helyen kisüt a nap. Gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk. A hidegfront érzékenyek panaszai erősödhetnek. Fokozódik az energiaigény, de táplálkozásunkban ne a zsíros nehéz ételeket részesítsük előnybe, hanem a könnyen emészthető, energia dús táplálékokat. Teljes kiőrlésű gabonából készült élelmiszerek, friss zöldség és gyümölcs képezze a táplálékunkat. Fogyasszunk sok C vitamint, erősítsük ezáltal is az immunrendszerünket.

Hétvégén egy mediterrán ciklon miatt továbbra is télies időre számíthatunk, és a frontokból is kijut nekünk bőven. Szombaton és vasárnap is egyaránt kettős fronthatással kell számolni, sajnos ilyenkor mindként frontra jellemző tünetek jelentkezhetnek.