Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál csípős őszi időben

Október 8-11 között kerül megrendezésre a harmadik Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A Fesztivál nyitó napján nagyon szép, napos őszi időben lesz részünk, de péntektől várhatóan csapadékosabbra és hűvösebbre fordul időjárásunk.

Az október 8-án kezdődő fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumok igazi értékeire, a hagyományőrzés fontosságára, és hogy minél több külföldi és hazai látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.

A rendezvényt igazi különlegességgel, pálinkaszökőkúttal nyitják meg. A négy napos rendezvényen fellépnek a magyar folk- és jazzélet jeles képviselői is.

Ha megtetszett a program és úgy döntesz kilátogatsz, a nyitónapot mindenképp ajánlani lehet. A sok érdekes és színes program mellett a négy napos fesztivál idején, ezen a napon lesz a legjobb idő. Sok napsütésre számíthatsz, amit legfeljebb csak átmeneti felhős időszakok zavarnak meg. A hőmérséklet csúcsértéke megközelíti a 25 fokot.

Pénteken egy hidegfront közelíti meg hazánkat. Megnövekszik a felhőzet az ország felett és szórványosan fordul elő eső, zápor. Így a főváros térségében is elképzelhető egy-egy futó zápor. Az erős északi szélben mérséklődik a nappali felmelegedés is, a hőmérséklet csúcsértéke 21, 23 fok körül alakul.

A hétvégén változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Lehűl a levegő, a délutáni órákban már sehol sem melegszik 20 fok fölé a levegő.