Pénteken hidegfront érkezik – orvosmeteorológia

Pénteken újabb hidegfront éri el hazánkat, amely már pár fokos lehűlést eredményez. A következő napok időjárása megterheli majd az időseket, valamint a görcsös és ízületi problémákban szenvedőket. Sokszor lesz erős a szél, többfelé alakulnak majd ki zivatarok, amik mind csökkentik a hőérzetet. Az alvásproblémákban szenvedők fellélegezhetnek.

Csütörtökön markáns fronthatás nem várható. Napos és felhős időszakok váltogatják majd egymást, ezért rövid időn belül több fokot is emelkedhet, csökkenhet a hőmérséklet. A gyors változás sokak szervezetét kimeríti, főként az idős emberekét, valamint az ízületi és keringési problémákban szenvedőkét. A megfelelő folyadékbevitellel és pihenéssel az idő alkalmas lesz szabadtéri programokra.

A levegő porszintje és a légszennyezettség mértéke a csapadékos idő miatt enyhén csökken, ezért szabadtéri sportolásra, városi sétára alkalmas napok következnek. A pollenallergiások tünetei szintén enyhén csökkennek, de nem elhanyagolhatók. Főként a csalánfélék és a pázsitfűfélék pollenjei találhatók meg magas koncentrációban a légkörben.

Pénteken egy újabb hidegfront érkezik. Hatására pár fokkal visszaesik a hőmérséklet. Tovább csökken a hőérzet az erős, néhol viharos szél miatt. A szeles időben a gyermekek is nyugtalanok, nehezebben kezelhetők. Főként keleten helyi zivatarok alakulnak majd ki, ami erősíti az ízületi fájdalmakat.

Szombaton fronthatás nem várható, azonban helyi záporok még többfelé kialakulnak. Ezzel együtt már több lesz a napsütés, azonban a változékony idő okozta gyors ingadozások a hőmérsékletben továbbra sem kedvez a szervezetnek. Fáradékonyság többeknél jelentkezhet. A hőmérséklet ideális lesz szabadtéri programokra, főként sportolásra, kirándulásra.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.