Egészség Hídja - séta a Lánchídon

2009. október 4-én immár nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Rózsaszín Egészségnap és Lánchídi séta Budapesten. Vasárnap délutántól várják színes programokkal az érdeklődőket. A szabadtéri programhoz az időjárás is alkalmazkodik.

Október 4-én, vasárnap nyolcadik alkalommal kerül sor a mellrák elleni küzdelem jegyében arra, hogy a rózsaszínre világított Lánchídon több ezer ember sétál át.

Délután 4 órától a Magyar Tudományos Akadémia előtti szabadtéri színpadon várják koncertekkel és táncos bemutatókkal az eseményre kilátogatókat. Többek között fellép a Besh o droM, Keresztes Ildikó, a Groovehouse és még sokan mások.

Az MTA épületében ezzel egyidőben ingyenes szűrővizsgálatok, véradás, orvosi és prevenciós tanácsadás zajlik majd.

Vasárnap hűvös, ködös reggelre ébredünk, de a sok napsütésnek köszönhetően a ködfoltok még a délelőtt folyamán feloszlanak. Délután már többórás napsütés melegíti a levegőt. A hőmérséklet 19, 21 fok között alakul.

Este 8 órakor a rózsaszínre világított Lánchídon való sétával zárul a program. Naplemente után gyorsan hűlni kezd a levegő, ezért érdemes magunkkal vinni vastagabb pulcsit vagy őszi kabátot.