Szeles idő miatt elhalasztják a Balaton-átúszást

A szervező bizottság úgy döntött, hogy a szombatra várható szeles idő miatt elhalasztja a a Balaton-átúszást. A sportesemény vasárnapi megtartásáról szombaton döntenek.

A Balaton-átúszás szervező bizottsága úgy döntött, hogy szombaton nem rendezi meg a Balaton egyik legnagyobb sporteseményét, a kedvezőtlen időjárás miatt. A vasárnapi átúszás lehetőségéről szombaton a reggeli órákban döntenek.

A halasztásnak az az oka, hogy szombaton egy gyenge, száraz hidegfront éri el az országot északnyugat felől. A Balaton térségében heves záporokra, zivatarokra ugyan nem kell számítani, de a szél megakadályozza a verseny biztonságos lebonyolítását.

Szombaton a reggeli, délelőtti órákban inkább csak az északi megyékben fordulhatnak elő záporok, zivatarok, de a Balaton térségében is többször növekszik meg erősebben a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet időnként erős széllökések kísérhetik, amelyek felkorbácsolhatják a Balaton vízét.

Vasárnap már nagyon sok lesz a napsütés, amit csak kisebb felhős időszakok szakítanak meg, de ennek ellenére nem lesz kánikula. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 26 fok között alakul. A szél a délelőtti órákban még élénk lesz, de délutánra már mérséklődik a légmozgás.

A Balaton hőmérséklete 24 fok körül alakul a hétvégén.

A cikkajánló kép forrása: Balaton-átúszás képgaléria