Nagy havazás, hófúvás - kemény téli idő az országban

Nagyon hideg reggelre ébredtünk, helyenként -15 foknál is hidegebb volt. A délelőtti órákban a délnyugati megyéket már elérte az a csapadéktömb, amely országszerte kiadós havazást okoz.

16:50

Lassan északkeleten is megindul a havazás. Budapesten egyre nagyobb a hó, ami a közlekedést nagyon meglassítja. Az autók csak araszolva, csúszkálva jutnak előre. Aki teheti, maradjon otthon.

16:00

Már csak északkeleten nem havazik. Az országban sokfelé hófúvás van. Jelentősebb mennyiségű csapadék a középső országrészben és a Balaton környékén hullik.

15:00

A havazás elérte a fővárost is. Budapesten is sokfelé intenzív havazás kezdődött. Akik autóval indulnak útnak vezessenek nagyon óvatosan. A havazás miatt jelentősen lecsökkent a látástávolság és csúszóssá váltak az utak.

A havazás miatt néhány vonalon késések várhatók a vonatközlekedésben.

Az ország délnyugati megyéiben ahol már reggel óta esik a hó, a frissen hullott hó mennyisége eléri a 15 centimétert.

14:30

A havazás elérte a főváros délnyugati kerületeit, és hamarosan a többi városrészben is erősödik a hóesés. Már havazik Szegeden. A következő percekben Kecskeméten is erősödik a hóesés.

14:00

Intenzív havazás van a Nagykanizsa-Balaton-Dunaújváros vonalon. A Balaton térségében és a középső országrészben az erős szél miatt hófúvások alakulnak ki. A délnyugati megyékben a hóvastagság már meghaladja 10 centimétert.

Lassan Budapestet is eléri a havazás, néhány kerületben már hószállingózás tapasztalható. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. már toborozza a hómunkásokat.

12:45

A nyugati megyékben reggel óta folyamatosan esik a hó. Nagykanizsa környékén már 10 centiméter friss hó hullott. A közlekedés teljesen megbénult a térségben. Zalában szinte teljesen járhatatlanná vált a 86 számú főút.

11:45

A délnyugati országrészben néhány órája kezdődött havazás hatására egyre vastagabb hótakaró borítja a tájat a térségben. Helyenként már 4-5 centiméter friss hó esett. Az intenzív havazás miatt a lehulló hó az utakon is megmarad igen lelassítva ezzel a közlekedést. A havazás miatt jelentősen csökkent a látástávolság is.

Hazánkat délnyugat felől egy mediterrán ciklon felhőzete éri el a mai napon. A hideg téli időben az országban sokfelé lehet kiadós havazásra számítani. Délután a megerősödő szél miatt eleinte délnyugaton, később máshol is előfordulhat hófúvás, ami nagyon megnehezíti és lelassítja a közlekedést. Ezért akik autóval indulnak útnak vezessenek nagyon óvatosan.

Délelőtt a nyugati, délnyugati megyékben kezdődött intenzív havazás. A térségben nagy pelyhekben hullik a hó. A havazás fokozatosan átterjed majd a középső és keleti országrészre is. A délutáni órákban a fővárosban is komoly havazás várható. A déli megyékben akár 10 centimétert meghaladó mennyiségű hó is hullhat, míg északon 5 centiméteres hótakaró alakulhat ki.

Kövesse webkameráinkon keresztül is a havzást!