Orvosmeteorológia – frontok közelednek

Csütörtökön még frontmentes időre készülhetünk, majd újabb frontok érkeznek, és a szél is megerősödik. A változékony idő megterhelő lehet.

Csütörtökön fronthatással nem kell számolni, a frontokra érzékenyek fellélegezhetnek. Rövidebb-hosszabb időszakokra főként a Dunántúlon a nap is előbukkan, jótékonyan befolyásolva a hangulatot és az élettani folyamatokat.

A csendes, nyugodt időben a légszennyezettség növekszik. Az enyhe idő kedvez a kórokozók terjedésének, ezért figyeljünk a vitamindús táplálkozásra, valamint gyakran mossunk kezet.
Napközben többfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála, de azért érdemes rétegesen öltözködni, mert a reggeli órákban még gyenge fagyok előfordulnak.

Péntektől frontokkal terhelt változékony időre számíthatunk. Az enyhe, kellemes időjárás már a tavaszt ígéri. Készítsük fel szervezetünket a tavaszi változékonyságra. Pótoljuk a kiürült vitamin és ásványi anyagokat, méregtelenítsük szervezetünket, megfelelő mennyiségű mozgással javítsunk fizikai állapotunkon.

Pénteken csapadékos, szombaton naposabb idő várható. A változékony időben hangulatunk is változó lehet. Az erős szél fokozhatja az időjárásra érzékenyek panaszait. A levegő az erős frontnak köszönhetően kitisztul, de a hétvégi időjárás nem lesz ideális a szabadtéri elfoglaltságokhoz.

Az autózók csütörtökön helyenként sűrű köddel találkozhatnak, a többi napon a megerősödő szél lassíthatja a közlekedést.