Balatoni nyár - a héten újra strandidő

Az elmúlt napok változékony és csapadékos időjárása után az előttünk álló napokban újra kellemes, meleg nyári időnek örülhetnek a strandok szerelmesei. A szabadtéri programoknak az időjárás most biztos nem lehet akadálya.

Az elmúlt napokban az időjárás inkább őszies hangulatú volt, és kicsit sem kedvezett a vízparti nyaralások szerelmeseinek. Ám a héten fordul a kocka, szép, napos és meleg időnk lesz.

Kedden már országszerte sok napsütésre készülhetünk, amit legfeljebb csak időnként zavarnak gomolyfelhők. A sok napsütésnek köszönhetően természetes vizeink hőmérséklete gyorsan melegszik majd, így a Balatonon és a Velencei-tó partjára is érdemes lehet kiruccanni. A tavak vízhőmérséklete a hét közepére ismét eléri majd a 20 fokot.

Szerdán is a napsütésé lesz a főszerep, a délelőtti órákban, amikor még nem süt olyan erősen a nap bátran tervezhetünk kirándulást, túrázást vagy biciklizést. Délután újra nagyon meleg lesz, a hőmérséklet csúcsértéke meghaladja a 30 fokot.

Csütörtökön már változékonyabb időnk lesz, egy hidegfront közelíti meg hazánkat és elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Péntekre mérséklődik a nappali felmelegedés, a délelőtti órákban még többfelé lehetnek záporok, de délutánra már fokozatosan vékonyodni kezd a felhőzet, így az esti órákra már szabadtéri programokat is tervezhetünk.

A hét közepén veszi kezdetét a 10. Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál az alsóörsi Európa Kempingben. A vasárnapig tartó fesztiválon az esti koncertek mellett, napközben motoros bemutatók, katamarán próba-utak, sétarepülés és egyéb szabadtéri programok várják az érdeklődőket.

Szombaton csak lassan melegszik majd az idő, de sok lesz a napsütés, így aki még nem tudja hol töltse a hétvégét, annak érdemes lehet ellátogatnia a zalaegerszegi Aquacitybe, amely 13-án nyitja meg kapuit a látogatók előtt. A strandolókat 7 és fél hektáros területen 18 csúszda várja.