2018. június 21., Alajos

Napokig havazik az Alpokban az áprilisi időben


ICI Interaktív Zrt. - 2012. április 14., szombat, 13:24

A hétvégi mediterrán ciklon az Alpok magasabb részein kiadós havazást okoz. A jövő hét második felében pedig újabb légörvény miatt fog esni a hó a csúcsokon.

A Kárpát-medencében is borongós időt okozó kiterjedt mediterrán eredetű ciklon csapadéksávja szombaton az Alpok nagy részére kiterjedt. Általában 1800 métere felett havazott, lejjebb eső hullott. Az előrejelzések szerint hétfő estig tart a ciklon hatására az ismétlődő jellegű csapadékhullás. Hétfő reggel a havazás határa helyenként 1000 méterre csökkenhet. 1500 méter felett a három nap során 10-50 cm friss hóra lehet számítani.

Ezt követően jelentős olvadás nem lesz a magasabb szinteken, sőt a hét második felében egy nyugat felől érkező újabb légörvény tovább növeli a hóréteget az ezernyolcszáz méter feletti szinteken. Az Alpokban így egyre szebb kontraszt alakul ki: az alsóbb részeken már zöldül a fű, és tavaszodik, míg feltekintve a magas hegyekre napról-napra vastagabb hóréteget látni. Egy a hónap végén esélyes erős melegedésben pedig könnyen indulnak majd meg árhullámok a vízgyűjtőkön.


(tirol-cam.at)


(zermatt.ch)


(planneralm.at)
A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Széchenyi 2020

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat