2018. június 19., Gyárfás

Milyen idő lesz a hosszú hétvégén?


Milyen idő lesz a hosszú hétvégén?


ICI Interaktív Zrt. - 2016. október 28., péntek, 14:17

Az október végi, november eleji hosszú hétvégén, valamint az azt követő halottak napján igencsak változatos időjárásra számíthatunk. A kezdetben felhős, szeles időt reggeli fagyok és napsütés váltják majd fel, szerdán kettősfront érheti el hazánkat. Olvassa el cikkünket, tudja meg, hogy mire számíthat a következő napokban!

Az előttünk álló négynapos hosszú hétvégén, illetve halottak napján igazán változékony időben lesz részünk. Péntekről szombatra virradóra egy érkező hidegfrontnak köszönhetően észak felől megnövekszik a felhőzet, emiatt kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég. A nap folyamán északi irányból fokozatosan felszakadozik a felhőzet, csak a nyugati illetve az északkeleti országrészben maradhat borult területek. Napközben élénk, erős lesz az északnyugati szél, csapadékra csak az északkeleti határszélen lehet számítani. A szeles idő vasárnap első felében is jellemző lesz, a szélre érzékenyek körében görcsös fejfájás jelentkezhet, emellett sokan érezhetik magukat idegesebbnek, ingerlékenyebbnek a megszokottnál.  

Vasárnap fátyolfelhőzet sodródik fölénk, közepesen felhős égre és szűrt napsütésre készülhetünk. Csak nyugaton és északkeleten maradnak továbbra is erősen felhős, borult tájak. A maximum hőmérsékletek 11, 12 fok körül alakulnak, de a szombati szürke, illetve az egész hétvégén szeles idő jelentősen csökkentheti a hőérzetet. A szabadtéri programokhoz ajánlott réteges öltözetet választani.

Hétfőre csökken a felhőzet, általában napos, gyengén felhős idő várható. Hajnalban sokfelé derült lesz az ég, északon gyenge szél várható. Itt már párássá válhat a levegő, helyenként köd is kialakulhat, a szélcsendes, mélyen fekvő völgyekben talajmenti fagy is előfordulhat. Kedden már sokfelé számíthatunk éjszakai fagyokra, de mindenszentek napján továbbra is gyengén felhős, derült lesz az ég. A jövő hét első napjaiban 8, 12 fok közé melegszik fel a levegő. A hajnali órákban az érzékenyek körében erősödnek a kopásos ízületi panaszok, amelyek a nap folyamán várhatóan enyhülnek. A tünetek mérséklésének érdekében használjon kámforos balzsamot, vagy a csalánlevél főzetéből készült borogatást.

A jelenlegi előrejelzések szerint szerdán, azaz halottak napján kettősfront érheti el hazánkat, észak felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, délután több helyen várható csapadék. Erős lesz az északias szél. A legmagasabb hőmérséklet 9,15 fok között valószínű.