2018. március 22., Beáta
warning: Creating default object from empty value in /var/www/idojaras_v2/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
» Címketár

mediterrán ciklon

Hideg októberi napok

Míg szeptemberben több napi melegrekord is megdőlt, addig októberben a hőmérsékleti értékek nagyrészt a sokéves átlag alatt alakultak. Vajon a lehűlés a következő napokban is folytatódik? Cikkünkből megtudhatják!


Továbbra sem tágít a tél - többfelé havas eső, hó hullott

Továbbra is nedves levegőt szállítanak a mediterrán ciklonok, az enyhébb légtömegek azonban egyelőre nem tudnak teret nyerni. Emiatt továbbra is többfelé hullott havas eső, hó.


Szakadó eső, havazás, 15 fok különbség és zivatarlánc

Mediterrán ciklon alakította időjárásunkat, ami a kiadós esők mellett havazást is okozott. Tél és tavasz egyszerre volt jelen az országban, késő délután keleten zivatarlánc is kialakult.


Télies napok március végén

Havazással érkezett meg hozzánk hétfőn egy mediterrán ciklon, ami várhatóan csak szerdán távozik térségünkből. Addig kitart a szokatlan, télies időjárás.


Országossá vált a havazás, gyűlnek a centik

Egyre többfelé havazik intenzíven, a hóesés és a szél nehezíti a közlekedést, fennakadásokat is többfelé okozott már. Javulás csak szerdától kezdődik.


Mediterrán ciklon okoz többnapos havazást

Egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, ami nedves levegőt szállít térségünkbe, sokfelé okozva tartós havazást. A ciklon csak szerda este távozik a Kárpát-medencéből.


Bemelegedett a Kárpát-medence

Az elmúlt napokban gyors melegedés zajlott, ami nyugaton kevésbé volt érezhető, de keleten ma már 16 fok is volt. Közben Európa nagy részén alig érte el az 5 fokot a hőmérséklet.


Nemcsak nálunk okoz kiadós havazást a ciklon

A mediterrán ciklonból a Nyugat-Dunántúlon már többfelé hullott 8-10 centi hó, de Közép-Európa más részein sokfelé havazik, helyenként kiadós mennyiség gyűlt már össze.


Sorra ostromolnak minket a ciklonok

Az elmúlt napokban egymás után érték el térségünket a változó hőmérsékletű, nedves légtömegek, amelyek kiadós havazást és ónos esőt egyaránt okoztak. A légkör továbbra sem nyugszik, folytatódik a frontos időszak.


Kiadós havazást és ónos esőt okozott a ciklon

A nyugati határszélen vasárnap dél óta szinte megszakítás nélkül havazik, helyenként 30 centinél is vastagabb hótakaró alakult ki. Napközben többfelé nehezítette ónos eső a közlekedést, este pedig ismét egyre többfelé váltott havas esőbe, havazásba az eső. A napokban még érkezhet kiadós havazás.


MeteoKlinika, Humánmeteorológia

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat