2018. január 20., Sebestyén

Lehűlés, szél, reumás panaszok jellemzik a hétvégét - humánmeteorológia


ICI Interaktív Zrt. - 2011. február 12., szombat, 13:37

A pénteken érkezett hidegfront még szombaton is érezteti hatását. A viszonylag eseménytelen napok után nem kíméli az időjárás a frontra érzékenyeket, ízületi fájdalmak, vérnyomásproblémák, fejfájós tünetek jelentkezhetnek.

Szombaton hidegfronti hatás várható, megerősödik és északnyugatira fordul a légmozgás, mely több fokkal is csökkentheti a hőérzetünket, ezért igen kellemetlen lesz a szabadban tartózkodni. Havas eső, havazás országszerte előfordulhat, így a közlekedők csúszós útszakaszokra, rossz látási viszonyokra számíthatnak. A fronthatás erősítheti a görcsös panaszokat, vérnyomás csökkenést, fáradékonyságot okozhat. A várandós kismamák töltsék inkább pihenéssel a napot, görcsök esetén végezzenek lazító légzőgyakorlatokat. A fejfájásra hajlamosak igyanak magas magnéziumtartalmú ásványvizet.

A légszennyezettség mértéke és a szálló por koncentrációja országszerte alacsony, és a következő napok csapadékos időjárásának köszönhetően így is marad.Vasárnap gyenge melegfronti hatás várható, de még mindig fagypont körül alakulnak a hőmérsékletek. A gyulladásos panaszok kerülhetnek előtérbe, illetve az élénk délnyugati szélben a migrénes tünetek is erősödhetnek. Jobbára borult idő lesz, ám az északkeleti tájakon némi napsütés is ígérkezik, így ott érdemes meleg és réteges öltözetben néhány órát a szabad levegőn tölteni. Az itt élőknek a múlt héten ugyan kevés napsütésben volt részük, de most újra feltöltődhetnek a napfény jótékony energiájával. Változékonyabbra fordult időjárásunk az elmúlt napokban, ezért támogassuk szervezetünket fokozott C-vitamin bevitellel, és fogyasszunk vasban gazdag élelmiszereket is, mivel a vas segíti a C-vitamin hasznosulását.

Hétfőn kettősfronti hatás terheli a szervezetet, gyulladásos és görcsös panaszok is előtérbe kerülhetnek. Nem kíméli a frontérzékenyeket az időjárás a jövő héten sem. Rendezett életvitellel, megfelelő mennyiségű alvással, rendszeres testmozgással, könnyen emészthető ételek fogyasztásával csökkenthetjük a változékony időjárás okozta panaszokat.

További időjárás-érzékenységgel kapcsolatos kérdéseire a www.meteoklinika.hu oldalon kaphat választ.

A hét képe

Napfelkelte Galyatetőn

A hidegpárna felett szikrázóan süt a nap

Humánmeteorológia®

Élettanilag igen megterhelő időszak veszi kezdetét kedden, egy kettősfront éri el térségünket, ami napokon keresztül örvénylik majd felettünk. Hatására a hideg- és a melegfrontra érzékenyek nehéz napok elé néznek, mégis a szív- és érrendszeri betegeknek kell majd fokozottan készülniük a következő napokban. Humánmeteorológia.

Az oldalnak nem sikerült a Flash tartalmat betölteni erre a helyre. Lehetséges hogy az Ön böngészője nem képes lejátszani Flash tartalmat. Amennyiben a hiba nem az Ön böngészőjében van, úgy a probléma elhárításáig kérjük szíves türelmét.

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Új Széchenyi Terv

Magyarország megújul

Energiatudatos Vállalat